Meetings No 37
Ledare
Bara början
Politiskt Forum 2011 har målet att en politiker står på scenen.
Cover Story
Sebastien Tondeur
Möten är så mycket mer än logistik.
Årets mötes- och eventplanerare 2010
Hurra – vi vann!
Magnus Sallbring & Dr Gunnar Öhlén.
Psykologiska Mötesplatser
Sanning eller konsekvens
Hur människans möten kan leda till det ena eller det andra.
Omvärldsanalys
Framgångar
Oracle Open Worlds inställning till ett hållbart event.
DMC
Är du en wannabe DMC?
det finns alldeles för många DMCer som har på tok för låg kunskap.
Per Hörberg
Mai pen rai
Mötesuppror
Radar
IMEX 2010
Tillväxt och återhämtning
Robin Sharma
The Brilliance of Diversity
When you really think about it, it’s the people who see the world through a different set of lenses that actually serve to stretch your thinking and provoke new understanding (and provoke they do).
Hjärnkoll
Peter Gärdenfors
Dialogen skapar ett direkt möte mellan två människors inre världar.
MPI
Nätverk för mötes- och eventutbildningar
ger undervisningen ytterligare en kanal till mötesindustrin.
Roger Kellerman
Meetings@TUR
Return on Involvement = ROI²
platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
mat och möten
Unik middagsupplevelse i 3D
kommer till At Six i Stockholm
möten är affärer
Zoo och Bakken tar upp kampen
med Tivoli för att locka större publik.
möten är affärer
Jehovas Vittnen
återvänder till Sundsvall.
förädla och förflytta kunskap
Hela Europas
outdoor-industri till Skåne.
hotellnytt
Clarion Hotel Örebro
åter i topp på TripAdvisors prestigefyllda lista.
svenska möten
Nu digitaliseras
mötesbokningar.
hotellnytt
Hotel Hellstens Glashus
firar 1-års jubileum.
flygnytt
Skellefteå Airport
får chartertrafik till Thailand.
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
Länkar
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo

Warning: getimagesize(images/images_issues/mi37/columnist_atti_soenarso.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.com/www/articles.php on line 48
Bara början

När vi återhämtar oss efter fjärde årets Meetings@TUR ser vi ett projekt som inför nästa år växer sig större, bredare, fördjupas och har högre kvalitet. År fem lyfts arrangemanget till en internationell nivå, i alla fall idémässigt.

Scenario: Tänk dig att landets samtliga convention bureaus är på plats. Att de har bjudit med sina fem senaste största mötesköpare. Tänk dig att företrädare för kongress- och multiarenor kommer till Göteborg. Att de också har bjudit med sina fem senaste stora kunder. Föreställ dig att ledande svenska DMCs (Destination Management Companys), bokningsföretag, American Express, HRG, Carlson Wagonlit, organisationer som Svenska Möten, IACC, de främsta destinationssäljarna, de professionella kongressorganisatörerna Congrex, MCI Group, Akademikonferens, Kongressbyrån i Malmö, Destination Öresund och hotellkedjor som arbetar med stora möten… Rezidor Hotel Group, Scandic, Choice, Elite Hotels… transportföretag, eventbyråer som svarar för de allra flesta stora företagsevenemang… tänk dig att de säger att nu är det dags att ta steget att gemensamt utveckla en mötesplats för mötes- och eventindustrin. Det vill säga den basindustri som står för 125 miljarder kronor av landets turismomsättning och inte handlar om turism. Självklart bjuder alla med sig sina kunder eftersom de vet att kunderna är intelligenta nog att välja den bästa leverantören, eller hur? MPIs nya nätverk för convention bureaus, kongressanläggningar och det nya nätverket för KY-utbildningar inom möten och event ska förstås också vara med.

Politiskt Forum 2011 har målet att en politiker står på scenen och säger att hon eller han förstår mötes­industrins utvecklings­möjligheter som en betydelsefull del i samhällsutvecklingen. Vi förbättrar det politiska forumet till en workshop med talare som Boris Johnson, borgmästare i London, David Hornby från AEG, Tom Hulton från Politicians Forum i Frankfurt och infrastrukturminister Åsa Torstensson eller högskole- och forskningsminister Tobias Krantz (eller vid ett regeringsskifte, ­ministrarnas ersättare). Vi genomför vårt första Future Leaders Forum med 40 europeiska studenter och erbjuder ett kvalificerat seminarieprogram. Självklart vill alla utställare också invitera sina allra bästa kunder. De som inte ställer ut på grund av platsbrist kommer till Meetings@TUR för att de inser kopplingen och förstår sammanhanget deras varumärke är i och blir en del av. Det sker parallellt som man förkovrar sig samt utvecklar och vårdar sina kund- och affärs­relationer i personliga möten.