Meetings No 55
Intro
Strategisk mötesutveckling
Skåne lyfter upp möten på agendan i regionledningen.
Cover Story
Jan Lundgren, pianist
Improvisation är som ett språk med många nyanser.
Psykologiska Möten
Igår möttes vi på andra sätt
Hans Gordon: När man ser sig omkring är det mesta något annat.
Radar
Imex
Över 100 seminarier, interaktiva workshops och ”camp-fires”.
Samarbete
Ali Kazemi, professor
Forskning ska komma samhället till nytta.
Intermission
Boken Lunch with the FT
Ett urval av 52 klassiska intervjuer. Läs och njut.
Wildhuss
Mötets roll i finansiell kommunikation
Rikard Wildhuss om möteskommunikation.
Sharma
10 Quotes That Changed My Life
Robin Sharma berättar vilka de är.
Radar
Association Day
Imex höjer kunskapsnivån på seminarier och utbildningar.
Event
De lågt hängande frukterna är plockade
Möten och event är inga självspelande pianon.
Hjärnkoll
Aram Seddigh, Stressforskningsinstitutet
Sambanden mellan olika kontorstyper och hälsa.
Kellerman
Det tredje steget
Varför saknar Sverige utbildning i …
platsannonser
nyheter
viktiga möten
Klimatförändringar ger stora effekter för Östersjön
– lokala åtgärder och samarbete nödvändigt.
stora möten
Ytterligare ett fullspäckat år
på Karlstad CCC.
Omvärldsanalys
Resandet i världen
ökade kraftigt under 2017.
Jubileum
Svenska Mässan
fyller 100 år.
på nytt uppdrag
Didier Scaillet
ny vd för SITE och SITE Foundation.
forskning skapar möten som skapar kunskap
Mittuniversitetet
blir partner i Treesearch.
på nytt uppdrag
Maria Larsson
ny CFO för AccorHotels Europa.
Hållbarhet
Så kan transporter flyttas
från lastbil till tåg.
möten skapar event event skapar möten
Mötesforum kring evenemangssäkerhet
till Halmstad.
Framtiden inbokad
Första kongressen värvad
SeaU i Helsingborg.
Länkar
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo

Warning: getimagesize(images/images_issues/mi55/imex-press2.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.com/www/articles.php on line 48
Association Day

Den internationellt prisbelönta mötes- och eventmässan Imex Frankfurt den 21–23 maj, börjar som sig bör med en Association Day. Den genomförs alltid dagen innan mässan öppnas.

Årets program har utarbetats i samråd med organisationerna ICCA, ASAE med flera, varav många har deltagit Association Day många gånger tidigare. I år är inriktningen professionell utbildning och viktigt nätverkande med fokus på fallstudier och gruppdiskussioner. Innovation är för första gången nyckelordet.

De 300 deltagarna har ett tiotal olika möjligheter som äger rum i tre separata spår för att återspegla roller och ansvarsområden man kan ha i föreningar och organisationer. 1. Fokus på strategiska utvecklingsfrågor. 2. Driftsfrågor med fokus på logistik. 3. ”Meetings” som handlar om att leverera möten på absolut toppnivå internationellt.

Talarna ligger i framkant kunskapsmässigt, men avspeglar också den globala karaktären hos publiken. I år har arrangören höjt nivån ytterligare och vi önskar att det kom betydligt fler svenska föreningar och organisationer till Association Day. Här finns nya kunskaper att hämta.

Det första executive-spåret leds av Willis Turner, vd för Sales & Marketing Executives International, där han bland annat talar om de kniviga frågorna prissättning och rädsla för konkurrens. Därefter kommer Carla Nagel, direktör för Neuromarketing Science & Business Association, som berättar ”Hur man utvecklar en förening i den digitala tidsåldern”.

Kevin Novak, vice vd för New Business Development and Digital Strategies, American Institute of Architects, talar om virtualisering och att skapa fler hybridevents för större effekt och delaktighet.

”Innovativa idéer för en växande förening” presenteras av Ajay Kakar, tillträdande ordförande och vice ordförande i den indiska akademin för estetisk och kosmetisk tandvård och International Academy of Parodontologi.

Sheri Jacobs, vd och koncernchef för Avenue M Group, talar om ”Hållbarhet och tillväxt av kongresser i svåra tider”. Davi Kaur från European Cancer Organisation tar upp ”Hur du använder olika modeller för att utvärdera ditt event”. Det seminariet leds av Martin Sirk, vd för ICCA.

William Thomson, grundare av Gallus Evenemang och Jo Lewis, Sponsorship Manager för British Dietetic Association, presenterar en ny fallstudie om hur en ny kund på kort tid och genom ”create, excite, innovate” genererat en ny positiv inställning till organisationens evenemang. Sherrif Karamat, Chief Operating Officer i PCMA, ger sin syn på ”Innovative Delivery in Meetings and Events”.

– De senaste två åren har vi kunnat lägga nya resurser på en ny inriktning för Association Day, säger Carina Bauer, vd för Imex Group. Det gör dagen till en ännu mer värdefull del av vårt omfattande utbildningserbjudande för mässan. Det enda sättet för mötes- och eventindustrin att blomstra är genom att satsa på bättre utbildning för de som arbetar i industrin. Vi vill vara en del av det pågående arbetet. Men vi vill även föra samman organisationernas chefer för viktigt nätverks- och relationsbyggande.

Som traditionen erbjuder avslutas Association Day i en öppen kvällsmottagning på The Westin Hotel. Dit är utställare som är medlemmar i någon av de inbjudande organisationerna välkomna. Det ger även många leverantörer chansen att träffa, nätverka och göra affärer med köpare från Association Day.