Meetings No 56
Intro
MP i Göteborg bromsar mötesindustrins utveckling
Atti Soenarso: Genomför strategin för mötesindustrin nu.
Cover Story
Bill Bowling, Supervising location manager
Om hur rätt plats driver berättelsen och skapar mötet.
Psykologiska möten
En historia om människans identitet
Hans Gordon berättar om Benny.
Intermission
Understanding Life
From the mouth of the legend.
Sharma
The 10 Best Personal Development Books
Summer reading tips from Robin Sharma.
Radar
Carina Hiller, C View:
Vi utvecklar Stockholm som mötesstad.
Radar
Tecknar du avtal fast du inte får?
Oroväckande klyftor mellan policy och praxis.
Wildhuss
Att införa möteskommunikation
Rikard Wildhuss om hur man bryter vanans makt.
Hjärnkoll
Alf Rehn
Vad händer om man inte kallar till möten?
Kellerman
En ny världsbild
Någon som håller med Kellerman?
platsannonser
nyheter
viktiga möten
Klimatförändringar ger stora effekter för Östersjön
– lokala åtgärder och samarbete nödvändigt.
stora möten
Ytterligare ett fullspäckat år
på Karlstad CCC.
Omvärldsanalys
Resandet i världen
ökade kraftigt under 2017.
Jubileum
Svenska Mässan
fyller 100 år.
på nytt uppdrag
Didier Scaillet
ny vd för SITE och SITE Foundation.
forskning skapar möten som skapar kunskap
Mittuniversitetet
blir partner i Treesearch.
på nytt uppdrag
Maria Larsson
ny CFO för AccorHotels Europa.
Hållbarhet
Så kan transporter flyttas
från lastbil till tåg.
möten skapar event event skapar möten
Mötesforum kring evenemangssäkerhet
till Halmstad.
Framtiden inbokad
Första kongressen värvad
SeaU i Helsingborg.
Länkar
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo

Warning: getimagesize(images/images_issues/mi56/carina-hiller-pressbild.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.com/www/articles.php on line 48
Vill utveckla Stockholm som mötesdestination

C View Stockholm är ett Destination Management Company, DMC, där besökarens upplevelse och mötet med destinationen är kärnan i verksamheten.

– Vårt långsiktiga mål är att stärka Sverige som destination inom mötesindustrin, säger Carina Hiller, företagets grundare och vd, som har en gedigen bakgrund i mötesindustrin. Tidigare har hon bland annat drivit Carlson Wagonlit Travels DMC-avdelning, Key DM, och jobbat med DMC-frågor inom Hansen.

Carina Hiller berättar att företaget i första hand vänder sig till internationella bolag som vill lägga sina arrangemang, incentiveresor, möten och kongresser i Sverige, men också till svenska företag i mötesindustrin som vill utveckla paketeringen av sina produkter.

Ett Destination Management Company är en term för ett professionellt tjänsteföretag som har mycket stor lokalkännedom, kompetens och resurser, och är specialiserat på att designa och genomföra möten, kongresser, evenemang, aktiviteter, utflykter, transporter och logistikdelen i olika program.

En DMC levererar ett brett utbud av servicetjänster som bygger på lokal kunskap om deras givna destinationer. Det kan vara en enskild stad, ett land, eller som ett exempel: Skandinavien.

Det finna flera stora internationella DMC-organisationer där DMCer från olika länder hjälper varandras kunder på det sätt de vill ha ett uppdrag genomfört. Det kan exempelvis handla om transporter, hotellbokningar, kunskap om de viktigaste restaurangerna, olika sorters kök för internationella gäster, cateringuppdrag, aktiviteter, utflykter, bokningar på konferens- och kongressanläggningar, tema-evenemang, gala­middagar, logistik, möten, att producera incentiveinslag eller att kunna föreslå tolkar och översättare.

En erfaren DMC har även kunskap om sin destinations viktigaste företag, gärna också företagsledare, känner till de mest betydelsefulla politikerna och har ingångar lite överallt i samhället. En DMC vet också hur man ordnar studiebesök, kan organisationer och föreningar på orten och allt det som är viktigt just där och just då. Med andra ord: Har ett väldigt bra nätverk med väsentliga kontakter. En erfaren DMC kan också leverera bra priser baserade på avtal och överenskommelser som de har med sina huvudleverantörer.

Ibland samarbetar en DMC med reseföretag som bland annat erbjuder flygbiljetter, hotellbokningar, kryssningar och utflykter. En annan samarbetspartner kan vara en tour operator, det vill säga ett bolag som paketerar reseprodukter och upplevelser till färdiga program. I en DMCs nätverk ingår även en professionell kongressorganisatör, PCO, som hanterar arbetet kring konferenser och kongresser.

En DMC har ovärderliga kontakter med destinationens Convention Bureau, och kan tack vare sina stora kunskaper om marknaden vara med och skapa bra ansökningsunderlag för kommande möten, kongresser och events.

– Det jag brinner för är att alla inblandade aktörer känner stolthet och har en vilja att utveckla destinationen. Att man ser helheten och förstår vikten av samarbete och paketering för att vara så konkurrenskraftig som möjligt.