Meetings No 67
Intro
Idéer som blev verklighet
Atti Soenarso: Meetings International – med rätt betoning
Cover Story
Barbara Martins-Nio
Städer som lyckas med sportevent har en tydlig strategi.
Radar
Delningsekonomi
Vizeat – Airbnb för middagar.
Långsiktig Strategi
Dubai – hub för medicinska kongresser
Abdulla Bin Souqat förklarar hur emiratet har lyckats.
Hjärnkoll
Lär dig programmera om din hjärna så att den fungerar bättre
Tomas Dalström om kidnappade belöningssystem.
Sharma
How Business Titans Do It
A Mastery Session by Robin Sharma.
Strategisk utveckling
Here East London
Gavin Poole, en visionär vd för Londons nya teknikcampus.
Kellerman
Allt fler akademiska bedrägerier utreds av FBI
Roger Kellerman: Se upp för falska kongresser.
platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
mat och möten
Unik middagsupplevelse i 3D
kommer till At Six i Stockholm
möten är affärer
Zoo och Bakken tar upp kampen
med Tivoli för att locka större publik.
möten är affärer
Jehovas Vittnen
återvänder till Sundsvall.
förädla och förflytta kunskap
Hela Europas
outdoor-industri till Skåne.
hotellnytt
Clarion Hotel Örebro
åter i topp på TripAdvisors prestigefyllda lista.
svenska möten
Nu digitaliseras
mötesbokningar.
hotellnytt
Hotel Hellstens Glashus
firar 1-års jubileum.
flygnytt
Skellefteå Airport
får chartertrafik till Thailand.
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
Länkar
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo

Warning: getimagesize(images/images_issues/mi67/columnist_atti_soenarso.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.com/www/articles.php on line 48
Idéer som blev verklighet

I snart 15 år har vi som driver Meetings International framhållit att möten är ett sätt att utveckla vårt samhälle. Det är inte svårt att se om man vill.

De senaste åren har vi fokuserat mer på vad som händer utanför Sverige när det gäller möten och event. Vilket bland annat fört med sig att vi även har tillbringat mycket tid utomlands. Ett av länderna vi har besökt är Dubai, där vi har tagit reda på hur de har använt möten och events för att utveckla sitt samhälle. Det har bland annat resulterat i Meetings International Business Intelligence Report on Dubai, vår första rapport som handlar om en enskild destination. Det har varit en djupdykning i emiratets kultur och tänkesätt, vi har fått ta del av visioner, strategier, samarbeten och fått oss en och annan aha-upplevelse. Vi har träffat människor som har insett vad bra planerade, väl genomförda och bra uppföljda möten betyder för att utveckla olika kunskapsområden och i förlängningen också ett samhälle.

Därmed har vi på allvar tagit steget ut i den stora världen. Att vi inte syns lika mycket i Sverige som tidigare innebär bara att världen ligger öppen för vår tidning som får ett fantastiskt mottagande i allt fler länder, men även i många företag och organisationer som ICCA, INCON, PCMA, JMIC, Best Cities och European Cities Marketing.

Vi har bland annat fått en förfrågan om att utforma the Meeting Industry Week i Portugal, att göra Business Intelligence Reports för bland andra Business Event Australien, Business Event Canada, Visit Berlin och för Go Vilnius. Men också att skapa en serie redaktionella texter – case studies – för flera av de 101 medlemmarna i European Cities Marketing. De texterna ska även publiceras hos vår nya partner Joint Meetings Industry Council, JMIC, och i deras nya, omfattande kunskapsprojekt The Iceberg. Det är ett globalt projekt som dels genomförs i print, dels digitalt på olika plattformar.

Projektet ger mötesindustrin tillgång till nya fallstudier, öppnade arkiv, ny forskning, fördjupande white papers, nya data samt inte minst kunskap om den ekonomiska påverkan möten och event har på samhället, och kanske viktigast – uppbyggnaden av ny kunskap globalt.

Artikelserien ska offentliggöras vid University of Technology Sydney, UTS, och pågå under 2017–2019. Genom en ny, bredare kunskapsöverföring ska universitetet informera regeringar, politiker och andra betydelsefulla beslutsfattare hur möten och event påverkar handel, hälso- och sjukvård och annan samhällsutveckling, som ska och kan resultera i nya viktiga investeringar i infrastruktur som rör möten och destinationsutveckling.

JMICs Case Study Program har länge setts som en grundläggande och viktig del i utvecklingsinitiativet för mötes- och eventindustrin. Projektet ska utgöra skillnaden mellan en mötesindustri som arbetar för sig själv för att ta steget in som en grundpelare i samhällsutvecklingen. Utan möten stannar industri, innovationer och all utveckling. Nu måste världens politiker börja förstå att satsningarna och investeringarna måste bli fler.

För oss öppnar The Iceberg en helt ny kanal till den globala informationen i mötesindustrin. Parallellt bidrar projektet också till att skapa nya utbildningar samtidigt som det gör det möjligt för flera gemensamma insikter i den globala ekonomin i frågor som rör mötes- och eventindustrin.

Tänka sig. Efter närmare 15 år blev vi äntligen Meetings International med rätt betoning.